Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Εισαγωγή

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με ΑΦΜ 094131153 που εδρεύει στο 12ο Χλμ. Ιωαννίνων Κόνιστας, Τ.Κ. 45500, email:info@zagoriwater.gr , τηλ: (+30) 2651061843 website: www.zagoriwater.gr (εφεξής «Εταιρεία»), η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας, τα οποία επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρεία, όσο και από τρίτα πρόσωπα που συνεργάζονται μ’ εμάς.

Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην Εταιρεία, δεν συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε εγγράφως με το τμήμα προσωπικών δεδομένων στο email: dpo@zagoriwater.gr, fax (+30) 2651037074 με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Ποιος είναι ο σκοπός επεξεργασίας και πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Τα δεδομένα σας τα χρησιμοποιούμε με διάφορους τρόπους οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Εταιρεία δεν θα μπορέσει να προβεί σε ενέργειες αν δεν έχει συλλέξει συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα σας, όπως ενδεικτικά τα στοιχεία σας που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση αιτημάτων προς την Εταιρεία.

Συγκεκριμένα:

Όταν επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστοτόπου μας με σκοπό την εξυπηρέτησή σας από το αρμόδιο με βάση το αίτημά σας τμήμα της Εταιρείας ή για οποιαδήποτε λόγο επικοινωνίας και την εν γένει διαχείριση της μεταξύ μας σχέσης, σας ζητείται να μας παρέχετε προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση email κλπ. 

Όταν μας αποστέλλετε το βιογραφικό σας σημείωμα με σκοπό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη συγκεκριμένης ή μη θέσης εργασίας, μας παρέχετε προσωπικά στοιχεία όπως όνομα, στοιχεία επικοινωνίας καθώς και στοιχεία του βιογραφικού σας.

Μετά από δική σας συγκατάθεση και εφόσον μας έχετε γνωστοποιήσει, κατά την προσωποποιημένη επικοινωνία, τα κατά περίπτωση απαραίτητα προσωπικά σας στοιχεία, παρέχονται και οι εξής δυνατότητες:

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών

Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από τον ιστότοπο μας χρησιμοποιούνται για τη συμμετοχή σας σε Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών σήμερα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας μαζί σας.

Εξατομικευμένη επικοινωνία (“profiling”)

Θέλοντας να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας, τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για αποστολή εξατομικευμένων ενημερώσεων, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε με τη ρητή συγκατάθεσή σας στην Εταιρεία, επιδέχονται επεξεργασίας από εμάς μόνο όταν συντρέχει νόμιμος λόγος.

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

 

  • η ταυτοποίησή σας κατά την επικοινωνία μαζί σας για οποιοδήποτε λόγο επικοινωνίας και εν γένει διαχείριση της μεταξύ μας σχέσης, οπώς για παράδειγμα η εξυπηρετήση παραπόνων, η εκφραση προτάσεων προς την Εταιρεία και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται η χρήση τους για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης

  • η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας, Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας στα φυσικά καταστήματα της Εταιρείας για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των πελατών και των εγκαταστάσεών μας, καθώς και ειδικά λογισμικά ασφαλείας για τον εντοπισμό και την αποτροπή κακόβουλων ενεργειών. Ειδικότερα, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συλλέγουμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας, τις πληροφορίες θέσης, τις συσκευές των χρηστών κοκ, ώστε να εντοπίσουμε ή να αποτρέψουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας.

  • η συμμόρφωση με διάφορες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς, νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  • η συγκατάθεση που παρέχετε στην Εταιρεία, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για να εγγραφείτε στα newsletter, να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, προσφορές ή/και προωθητικές ενέργειες, να συμμετέχετε σε έρευνα ικανοποίησης πελατών, να λαμβάνετε προσωποποιημένες ενημερώσεις, κλπ.

Πού διαβιβάζουμε τα δεδομένα

Για την εκπλήρωση των ανωτέρω αναφερομένων σκοπών επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων η Εταιρεία δύναται να γνωστοποιεί ή να διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα που μας έχετε δώσει σε θυγατρικές ή συνδεδεμένες με την Εταιρεία εταιρείες, ή σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι σε συνεργασία με αυτήν συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνολογίας για την προστασία και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών μας συστημάτων, οι διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και οι εταιρείες που διενεργούν έρευνα ικανοποίησης πελατών.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η Εταιρεία παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων

Η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα το αρχείο των προσωπικών δεδομένων που μας έχετε δηλώσει στον ιστότοπο μας ή μας έχετε γνωστοποιήσει με φυσικά μέσα και μόνο για τους σκοπούς επεξεργασίας αυτών που αναφέρονται ανωτέρω.

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

 

  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

  • Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

  • Για διάφορες προωθητικές/διαφημιστικές ενέργειες (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Το δικαίωμά σας αυτό μπορείτε να το ασκήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

  • Επίσης, θα διατηρήσουμε αποθηκευμένα τα προσωπικά δεδομένα του βιογραφικου σας που μας ασποστείλατε για τυχόν μελλοντική χρήση για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη λήψη τους προς αξιοποίηση μελλοντικής πρόσληψης. Σε περίπτωση που αποδεχθείτε προσφορά για απασχόληση στην Εταιρεία, τα προσωπικά σας δεδομένα θα τηρούνται επί τη βάση της ενημέρωσης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, η οποία και κοινοποιείται σε όλους τους εργαζόμενους

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Εταιρείας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax (+30) 2651037074.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Εταιρεία διατηρεί τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στην πληροφόρηση για θέματα των προσωπικών σας δεδομένων και επαλήθευσης του χρόνου και του τρόπου της αρχικής αποθήκευσης αυτών, καθώς και ενημέρωσης για τις εφαρμοζόμενες μεθόδους επεξεργασίας και προστασίας αυτών.

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα μελέτης, διόρθωσης, επικαιροποίησης ή τροποποίησης των προσωπικών σας δεδομένων.

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε εγγράφως αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων από το αρχείο της Εταιρείας οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον έχουμε προβεί σε επεξεργασία αυτών μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται, ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων σας και μέχρι να γίνει επαλήθευση αυτών, (β) όταν δεν επιθυμείτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό της χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν  χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς επεξεργασίας, είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε οποιαδήποτε στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

Δικαίωμα στη φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε, χωρίς χρέωση, αντίγραφο της «καρτέλας πελάτη» που εμπεριέχει τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή ηλεκτρονική ή έντυπη, που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα επαληθεύσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό μπορεί να ασκηθεί για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα, μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:

Τέλος, η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι στις περιπτώσεις που η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας προτού την ανακαλέσετε.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax (+30) 2651037074.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: (+30) 210 6475600, Fax: (+30) 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία έχει λάβει μέριμνα και εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

Πληροφορίες έκδοσης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εφεξής η «Πολιτική», ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 7/02/2019. Η Υπεύθυνη Επεξεργασίας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς και να επικαιροποιεί εν όλω ή εν μέρει την Πολιτική κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της στην ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να ελέγχετε συχνά την ιστοσελίδα για να ενημερώνεσθε για την ισχύουσα Πολιτική πριν την παροχή των δεδομένων σας και καθ’ όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Η παρούσα Πολιτική ισχύει από τις 25.05.2018 (ημερομηνία θέσης σε εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (Ε.Ε.) 2016/679 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα) και αντικαθιστά κάθε άλλη προηγούμενη ενημέρωσή για την επεξεργασία των δεδομένων σας.